Audi RS Q8 2021: teknisk data, pris, släppdatum

Audi-flaggskeppet Q8 SUV får en ny högpresterande RS-variant. Enligt de senaste nyheterna kommer den kommande 2021 Audi RS Q8 att dela samma MLB-plattform som den senaste Lamborghini Urus-modellen.

Varumärkets första RS-märkta SUV produceras uteslutande för euromarknaden. Precis som Urus-SUV har RS Q8 2021 ett sportigt och vackert utseende. Intressant nog är båda modellerna utrustade med kraftfulla motorer som ger samma kraft från 600 hästar. Dessutom är interiören tillverkad av högkvalitativa material och ser modern ut.


Audi RS Q8 2021 ser otrolig ut

Den yttre designen av RS-varianten är otrolig. Vi måste säga att Audi RS Q8 2021 är en av de mest aggressiva SUV: erna på marknaden just nu . Det erbjuder definitivt bättre styling än Lamborghini Urus. Den nyligen presenterade modellen har en grön overall och dess främre del dominerar tack vare RS-designgaller. Strålkastarna skiljer sig något från standardmodellen och gör att RS ser koncentrerad ut.


På sidoprofilen är formen ännu mager och tillverkaren använde stora 22-tums hjul med aluminium i aluminium. Dessutom är den bakre änden aggressiv och sportig. Takspoilern sprider sig längre bakåt.

Inre förbättring

Interiören i den nya högpresterande Audi RS Q8 2021 kommer att använda samma design och layout som bas Q8. Generellt sett kommer RS ​​Q8 att vara unik och en del boost kommer att ske. Den lyxiga inredningen kommer att vara utrustad med Alcantara läder, rostfritt stål i pedalerna och andra avancerade tekniker. Valfritt kan du få Valcona lädersäten med ett bikakemönster som ser fantastiskt ut. Första intrycket är oförglömligt och RS Q8 2021 kommer att utrustas med tre stora skärmar som nämns ovan.

✓ Du kan också kontrollera:

Som ni kanske redan vet är detta system från Audi en virtuell cockpit som använder MMI-teknik. Samma system finns tillgängligt på många Audi-fordon idag. MMI-displayen är praktisk och erbjuder prestationsrelaterad information som kraft, G-krafter, temperatur, vridmoment och däcktryck.

säkerhetssystem

Den senaste Audi RS Q8 2021 har en lång lista med säkerhetsfunktioner. Standardutrustningen inkluderar dragkraft, stabilitetskontroll, elektromekanisk aktiv rullstabilisering (EAWS), idealisk för kurvning vid höga hastigheter, anpassningsbart luftfjädersystem med kontrollerad dämpning, keramiska bromsar etc.

Audi RS Q8 2021 teknik för drivlinje

Som med de flesta högpresterande fordon finns det bara en motor som driver Audi RS Q8 2021 . Under huven på denna modell är den populära Audi Biturbo V8, som också kan ses under RS ​​6.

Detta innebär att den nya RS Q8 kommer att fås med en 4,0-liters två-turbo V8 TFSI-motor som ger upp till 600 hk (441 kW), samma effekt som Urus. Detta kraftfulla drivande tåg är som standard utrustat med en åtta-växlad Tiptronic-växellåda och fyrhjulsdrift (Quattro). Tack vare ett vridmoment på 800 Nm kunde den nya modellen accelerera från 0 till 100 km / h på bara 3,8 sekunder. Toppfarten är 305 km / h. Det finns också sju lägen tillgängliga: Comfort, Auto, Dynamic, Allroad, Offroad och två anpassningsbara lägen som kallas RS1 och RS2.

Audi RS Q8 2021 släppningsdatum och pris

Den nya Audi RS Q8 2021 kommer att finnas tillgänglig på den amerikanska marknaden från 2020. Sammanfattningsvis är denna modell kraftfull och erbjuder fler premiumfunktioner än bas Q8. Den har också en kraftfull motor som levererar 600 hk och kan accelerera till 100 km / h på bara 3,8 sekunder. Prissättningen har ännu inte tillkännagivits, men det förväntas ligga över priset under åttonde kvartalet som börjar på 68 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)