Audi Q2 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Audi tar med sig några uppdateringar för den kommande Q2-modellen. Dessutom testades ny Audi Q2 2021 nyligen och från de första spionbanden kan vi se att vissa förfriskningar äger rum i mitten av cykeln.

Liksom de modernaste modellerna idag kommer Audi Q2 2021 att ge några nya funktioner och designändringar. Bilderna visar att tillverkaren troligen kommer att revidera de främre och bakre stötfångarna och uppdatera strålkastardesignen med LED också. Q2 crossover är gjord på MQB-plattformen, som också ligger till grund för sin storebror, Q3-modellen.


Audi Q2 2021 redesign

Trots den svaga kamouflagan visar den nyligen spionerade crossover-SUV Audi Q2 2021 att designändringar kommer att märkas. De flesta människor kommer dock att förväxla denna kompakta SUV med luckan på grund av dess lilla storlek. Liksom många VW-modeller sitter Q2 på MQB-plattformen.


Det kommer att finnas några uppdateringar på framsidan. Strålkastarna drivs av LED-lampor, medan gallret har ett något djupare mönster än tidigare. Ändringar är knappt synliga på baksidan. Det kommer att göras några stötfångarändringar och baklyktorna är skarpare. Dessutom kan vi förvänta oss en viss designökning i den nya SQ2 jämfört med basmodellen.

Ytterligare standardutrustning

Det är ännu inte klart hur omfattande inredningen i Audi Q2 kommer att bli 2021 . Enligt de senaste nyheterna kommer Audi-biltillverkaren att lägga till mer kvalitetsmaterial och vissa tekniker kommer att överföras från den större Q3-modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom kommer det att finnas mer standardutrustning än den första generationen. Som ni säkert vet, erbjuder Q2 anständigt lastutrymme tack vare sin MQB-plattform. Med två rader med sittplatser erbjuder Audi Q2 plats för fem personer. Den nya interiören är premium. Dessutom är tillverkaren fokuserad på att göra denna modell mer konkurrenskraftig. Den ikoniska virtuella cockpiten från Audi presenteras inuti som ett nytt infotainmentsystem med dubbla skärmar.

Förändringar under huven

Den kommande Audi Q2 2021 kommer troligen att vara utrustad med samma motorer som den första generationen. Det finns sex motorer att välja mellan, inklusive tre bensin- och tre dieselmotorer. Kraften varierar mellan 114 och 188 hk. Dessutom är det mest kraftfulla alternativet fortfarande en 2,0 liters diesel, som finns i två olika effektnivåer på 150 och 200 hästar. Denna motor kombineras med en mer effektiv växellåda med dubbelkoppling med fyrhjuls Quattro. Men alla andra versioner använder en 6-växlad manuell växellåda och en 7-växlad S Tronic dubbelkoppling.

Slutligen kommer 2021 Q2 e-Tron-versionen att säljas. Denna modell erbjuder något bättre prestanda. Viktigast av allt, enligt tjänstemän, kan e-Tron resa 300 miles på en enda avgift.

Audi Q2 2021 släppningsdatum och pris

Den uppdaterade Audi Q2 2021 , nyligen upptäckt, kommer att ha fler förfriskningar och några uppdateringar. Efter lite skvaller kommer den nya modellen att avslöjas under andra halvåret 2020 och träffa butikerna i slutet av året eller början av 2021.

Samtidigt bör SQ2: s högpresterande SUV också släppas. Priset för Audi Q2 i andra generationen 2021 är 28 000 euro, medan SQ2-modellen inte bör överstiga 40 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)