Audi Q1 2021: teknisk data, pris, släppdatum

Den berömda tyska bilproducenten Audi förbereder sig för att uppdatera sin serie SUV: er och lägga till några nya modeller. Den kommande Audi Q1 2021 kommer att vara en av dem. Denna lilla crossover har äntligen spionerat, och vi kan till och med förvänta oss en elektrisk version av de senaste nyheterna.

Tack vare sin kompakta lilla bil kommer Audi Q1 2021 att vara den minsta SUV i Audi-linjen. Denna SUV kommer att använda en förkortad version av MQB-plattformen. Som ni kanske redan vet, används samma plattform för storebrors Q2-modell. I allmänhet delar båda modellerna de flesta av pekarna.


Audi Q1 2021 design och utrustning

Den kommande Audi Q1 2021 kommer att testas tillsammans med en annan medlem av A1-modellen från MQB-familjen. Enligt fotograferna spioneras båda modellerna under vintertester i Skandinavien, eller mer exakt i Norge. Vid första anblicken är båda modellerna inslagna i kamouflage, och det är svårt att se vad Audi förbereder sig för att erövra marknaden.


Q1-modellen är inte den enda nya crossoveren på Audi-agendan, eftersom företaget också sista handen på den allelektriska E-Tron-modellen. Vi kan dock också se en prestationsversion av den senaste SUV: n. Om detta skvaller är verkligt kommer SQ1-modellen att kopplas till andra medlemmar som SQ2, RS Q5 och en RS Q8.

Lyxig stuga

Q1 är den minsta crossover-SUV i Audi-serien. Ändå erbjuder det utmärkt komfort inuti. Tillverkaren kommer att fräscha upp Audi Q1-stugan 2021 med mer kvalitetsmaterial och bättre tekniker. Enligt officiella data är Q2-modellen ett verkligt exempel på hur teknik och hållbarhet kan göra SUV: er konkurrenskraftiga.

✓ Du kan också kontrollera:

Så den nya Q1-modellen kan låna några element från sin större bror. Enligt det senaste skvaller kommer tillverkaren i allmänhet att använda samma Audi virtuella cockpit och nytt infotainment-system med två skärmar. Den minsta SUV i Audi-linjen kommer att vara modern inuti och erbjuder två rader med sittplatser.

säkerhet

Säkerheten kommer att vara utmärkt och vi kan förvänta oss att den här modellen kommer att vara utrustad som standard parkeringshjälpsystem, varningsfart för varningsfält, farthållare, nödbroms etc.

Motor och kraft

När det gäller prestanda, enligt de senaste rykten , kommer subcompact crossover Audi Q1 2021 att drivas av några motoralternativ. Alla drivlinor erbjuder exceptionell prestanda och bränsleeffektivitet. Enligt vissa rykten kan den nya modellen använda en 2,0 liters TDI-motor som kan producera cirka 260 hästkrafter. Andra ryktade motorer är trecylindrade 1.0-liters turbobensin, en kraftfullare 1,5-litersmotor och en 1,6-liters diesel.

Denna lilla crossover kommer definitivt att använda samma växellåda som den senaste Q2-modellen. Så vi kan förvänta oss en dubbel kopplingstransmission eller en 7-växlad dubbelkoppling S Tronic. Quattro fyrhjulsdrift är också valfritt tillgängligt.

Elektrisk version

Det finns några rykten om att tillverkaren kommer att introducera en helt elektrisk version utöver den konventionella motorn. Hybridmodeller är inte längre ett bra alternativ för en modern livsstil idag. Audi kommer definitivt att öppna säsongen med el-SUV: er med en nästa generations Audi Q1.

Audi Q1 2021 släppningsdatum och pris

Den kommande Audi Q1 2021 är fortfarande i utvecklingsfasen. Men på de bilder vi fick kommer den nya Q1 att vara attraktiv och sportig. Efter några rykten kommer vi att se den slutliga versionen under det första kvartalet 2020.

Som nämnts ovan kommer den kommande crossoveren att vara en lyx och en teknik. Tillverkaren kommer att lägga till fler standardfunktioner än Q2-modellen. Det beräknade priset för basmodellen är därför mellan 28 000 och 35 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)