Audi A7 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den Audi A7 2021 suddig med sin eleganta profil och dess raffinerade naturen en vacker linje mellan sedan och kombi. Den turboladdade V-6-drivlinan och standard fyrhjulsdrift säkerställer snabb acceleration och fyra säsongskrafter. Audi skämmer bort passagerarna med den senaste tekniken och oräkneliga lyx i ett lugnt hyttutrymme. Medan det mesta av detta innehåll också finns i A6-sedan, gör A7s snabbbackprofil och ytterligare lastutrymme det visuellt tydligare och mer praktiskt. Precis som A6 erbjuder Fastback A7 polerat gatumän och kan upphetsa förare när vägen spiral framför dem. Den A7 2021har ett icke-intuitivt infotainmentsystem och kostar mer än A6. Annars är det en stilig maskin som främjar Audis högkvalitativa bild.


Vad är nytt för 2021?

De stora nyheterna för A7 2021är tillägget av en plug-in hybridmodell. Hybriddrevet består av en fyrcylindrig turboladdare och en elmotor som tillsammans producerar 362 hk. Tack vare sitt 14,4 kWh batteri kan A7 PHEV bara köra elektriskt, men Audi har ännu inte publicerat några detaljer om fordonets sortiment. Förutom den nya PHEV-modellen gjorde Audi den minsta förändringen i A21-serien 2021. En uppsättning 20-tums hjul med helårsdäck är nu standard på basmodellen. På samma sätt lägger det valfria bekvämlighetspaketet till mer innehåll, t.ex. B. ett kamerasystem med ovanifrån. Mid-Level Premium Plus är nu utrustad med adaptiv farthållare och varningsfältvarning som standard. Prestige-modellen får ett nytt sportpaket som tillval,

Prissättning och vilka som ska köpas

  •  Premie: 70 195 euro
  •  Premium Plus: 75 345 euro
  • Premium Plus PHEV: 75 895 euro
  •  Prestige: 79 345 euro
  • Prestige PHEV: 81 245 euro

Vi rekommenderar Premium Plus-modellen, som har mer önskvärda standardfunktioner och tillgängliga alternativ än basutrustningen. Plus levereras som standard med adaptiv farthållare, den virtuella cockpiten från Audi (ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster), strålkastare med eleganta accenter i en matrisdesign och automatisk helljus, futuristiskt utseende bakljusanimationer och ett avancerat ljudsystem från Bang & Olufsen utrustad och varning om körfält. Premium Plus har dessutom standard lyx såsom uppvärmda framsäten, läderklädsel, en kraftdriven baklucka och ett panoramatak. Vi skulle lägga till lite mer lyx till A7 genom att välja paketet Driver och Executive. Denna kombination möjliggörs genom tillägg av en klimatkontroll med fyra zoner,


✓ Du kan också kontrollera:

Motor, transmission och kraft

Standarddrivlinan på A7 är en turboladdad V-6 som utvecklar 335 hästkrafter och 369 lb-ft vridmoment. Denna kraft överförs till Audis Quattro fyrhjulsdrift via en sju-växlad automatisk växellåda. A7: s standard V-6-drivlina använder också ett 48-volts hybridassistanssystem, vilket minimerar turbofördröjning och stöder stopp / start-drift. I vardagen uppskattade vi Audi: s okomplicerade hastighet. Dess sofistikerade fyrhjulsdrift erbjuder utmärkt grepp i våta och torra förhållanden. Automatväxeln reagerade intelligent på både avslappnade och energiska acceleratoringångar. Om du letar efter något som bara kan drivas elektriskt måste du uppgradera till den nya plug-in hybridmodellen som kombinerar en turboladdad 2, 0-liters fyrcylindrig och en integrerad elmotor gör 362 hk. Vi har inte haft en chans att testa den här modellen än, men vi har tillbringat mycket tid med standard V-6. Audi kombinerar skickligt lyx och smidighet med A7. De entusiastiska reaktionerna och den eteriska körkvaliteten stod omedelbart ut så snart vi satt bakom ratten. Trots de valfria 21-tums hjulen på vår testbil gick de förväntade stöten från hårda stötar praktiskt taget obemärkt. Dess smidiga upphängning var lika effektiv för att begränsa kroppsrörelser och maximera jämnheten. Styrsvaret var linjärt, med justerbar vikt i olika körlägen, men det fick aldrig veta vad framhjulen gjorde.

Bränsleförbrukning och verklig MPG

EPA har inte publicerat uppskattningar för A7 PHEV 2021 , men bränsleförbrukningen för standard V-6-drivlinan överförs oförändrad från 2020-modellen till 22 MPG i staden och 29 MPG på motorvägen. Dessa siffror är i nära linje med konkurrenter som BMW 540i xDrive (21 mpg stad och 29 motorväg) och Mercedes-Benz CLS450 4Matic (23 stad och 30 motorväg). V-6-enheten Audi vi testade överträffade långt sin motorvägsbetyg och gjorde imponerande 36 MPG på vår 200 mil bränsleeffektiva rutt. CLS returnerade också 36 mpg under vårt Autobahn-test, men Bimmer fick bara 31 mpg.

Inredning, komfort och last

Interiören i A7 2021har en perfekt passform och utförande och framhävs av attraktiva material och robusta ställverk. Varje stuga har interiörbelysning, uppvärmda framsäten, lädersäten, ett panoramatak, trezons luftkonditionering och mycket mer. De styrs dock bara via pekskärmarna, vilket är irriterande. A7 erbjuder också en tillfredsställande körposition, vilket kompletteras med utmärkt sikt utåt. Passagerare i baksätena har luftkonditionering, uttag för laddare och till och med uppvärmda säten, som alla är valfria. Medan baksätet rymmer bekvämt två vuxna, skulle tre ramar i full storlek vara trånga. Under den användbara kraftdrivna liftbacken på A7 finns sju handbagagesäckar bakom det fällbara baksätet. Bilen rymde också 20 bagage med sittplatserna nedfällda. Vi lyckades också rymma en golfväska och en barnvagn i lastrummet. Tyvärr har A7 en medelmåttig interiör. De främre dörrfickorna är smala och mittkonsolen har en liten behållare.

Infotainment och anslutning

Varje A7 2021 har ett fantastiskt infotainmentsystem med två pekskärmar som kan integreras sömlöst i instrumentpanelen och mittkonsolen. De stora ikonerna är lätta att hitta och den haptiska återkopplingen är tillfredsställande, men inställningen är onekligen distraherande eftersom föraren ofta måste se bort från vägen. Standardinnehållet inkluderar automatisk integration av Apple CarPlay / Android och en mobil WLAN-hotspot. Önskvärda alternativ är två kraftfulla Bang & Olufsen premium ljudsystem och trådlös smartphone-laddning.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)