Audi A3 2021: pris, specifikationer, foton

Den nya Audi A3 2021 visades först för allmänheten 1996. Den allra första generationen av bilen representerades av luckkroppar med tre och fem dörrar. Den andra generationen lagt till en cabriolet till denna lista, och den för närvarande relevanta tredje generationen är en sedan. Denna utvidgning av sortimentet kan förklaras av att limousinen är den mest populära i många länder utanför Europa. Under hela sin existens var bilen utrustad med olika bensin- och dieselmotorer. Det finns alternativ för framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.


Utseende och interiör i nya Audi A3 2021

Utseendet på Audi A3 2021 8V har blivit mer aggressivt, sportigt tryck. Bilen kom mer passande ut. Kroppslinjerna var särskilt uttrycksfulla. Lysdiodernas optik lockar också ögat och naturligtvis prägling av dörrar och bagageutrymme. Fronten är försedd med ett massivt galler och en “stark” stötfångare med luftintag.

Den bakre delen var inte mindre snygg. Detta uppnåddes genom att ge bakljusen en längre form och tack vare det välskötta bagageutrymmet. Bilen fick gynnsamma skillnader från andra bilar i denna klass.


Efter att ha överlevt redesignen 2016 fick bilen ett utseende. Grillen förlängdes och fick en tydligare form av sexhörningen. Näsoptiken ändrade också sin design. Basutrustningen inkluderar bi-xenon-strålkastare och du kan installera matrisen mot en avgift.

Restyling har ändrat designen på den främre stötfångaren. Luftintagens utseende har förändrats. Baklyktornas form har ändrats, den bakre stötfångaren och bakluckan har ändrats. Det är fel att hävda att restyling väsentligt har förändrat bilens utseende, men vissa delar har reviderats noggrant.

✓ Du kan också kontrollera:

Salongen ser nu rikare ut än sina föregångars inre, den har blivit mycket mer uttrycksfull. Deflektorer fick en ny design, antalet omkopplare av mekanisk typ minskades, det fanns fler peksknappar. Vissa funktioner är tillgängliga via multifunktionsratten, de flesta i multimediasystemet.

Instrumentpanelen har inte riktigt förändrats. Både hastighetsmätaren och varvräknaren förblev analoga, och datorns skärm var ombord. En 12-tums infällbar skärm har installerats ovanför deflektorerna i mittdelen, vilket ger åtkomst till de flesta av fordonets funktioner. Skärmen är beröringskänslig, så en lätt beröring räcker för att utlösa en viss funktion. Alternativt finns det också en knappkontroll på rattet.

Styrenheten för multimediasystemet är utformat i form av en sju tumskärm. Valfritt kan en autopilot, ett system för upptäckt av fotgängare samt nödbromsning och andra ytterligare funktioner installeras i fordonet.

Passagerarna har bekväma sittplatser. Ytterligare komfort under resan möjliggjordes eftersom sätena var anatomiskt formade och utrustade med sidostöd. De är utrustade med alla typer av justeringar så att de kan anpassas till alla personer.

Tekniska egenskaper för nya Audi A3 2021

När Audi A3 2021 just lanserades under huven kunde den ha turboladdade bensinmotorer, beroende på modifieringen. Volymen på dessa kraftverk var:

  • 1,2 liter med en kapacitet på 105 hk;
  • 1,4 liter med en kapacitet på 122 hk;
  • 1,8 liter med en kapacitet på 180 hk.

De arbetade med en mekanisk transmission eller en automatiserad S-Tronic.

Antalet dieselmotorer inkluderade turboladdare:

  • 1,6 liter med en kapacitet på 105 hk;
  • 2,0 liter förskjutning med 143, 150 och 184 hk.

De åtföljdes också av en automatisk och en manuell växellåda. Fyrhjulsdrivningen var tillgänglig för fordon med 1,8 liter bensin och två liters dieselmotorer.

Nytt AUDI RS3 2021 pris

Den  nya Audi RS3 2021  kommer ut på marknaden med en nybörjar pris på cirka 25.800 euro.

Foton AUDI RS3 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)