Alfa Romeo Tonale 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den helt nya Alfa Romeo Tonale 2021 är den lilla crossover som kommer att komma fram senare i år. Detta är företagets första modell som använder ett plug-in hybrid-system med en kort elektrisk räckvidd. Som ni kanske introducerade konceptet med denna crossover förra året på Geneva Motor Show och har väckt mycket uppmärksamhet.

Förutom hybridsystemet är den här huvudmodellen, som skiljer sig från konkurrensen, det attraktiva utseendet och den moderna kabinen, som är unik i crossover-segmentet.


Alfa Romeo Tonale 2021 design

När det gäller design är den kommande Alfa Romeo Tonale 2021 en mycket fin crossover. Denna modell är under samma CMP-plattform som fordon som DS 3 Crossback och Opel Corsa. Denna plattform har stöd för batteri, så en Tonale EV är ett annat alternativ.


Dessutom har företaget lovat att denna modell kommer att fortsätta använda Alfa traditionella språk, liksom alla framtida modeller. Den kommande Alfa Romeo Tonale lovar att vara en sällsynt skönhet och vi gillar dess övergripande form och silhuett. Enligt officiella tillkännagivanden kommer några förändringar att göras i konceptmodellen, och den nya Tonale kommer att ha dolda bakre dörrhandtag, större huvud och baklyktor, utdragbara ytterdörrhandtag, rätt vingespeglar och mindre hjul.

Stugan är modern och exklusiv

Inuti kommer den kommande Alfa Romeo Tonale 2021 att vara tekniskt rik. Denna modell ser modern och hög kvalitet ut. Du kan förvänta dig många designelement och tekniska funktioner som också kan ses i de andra Alfa-modellerna. Instrumentpanelen är ren och den här modellen har ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster som ser mycket elegant ut.

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom hade den nya Tonale ett stort 10,3-tums pekskärm infotainment system med unikt innehåll som kallas “Alfista” och “Paddock”. Komforten inuti är garanterad och den enda nackdelen som kan äventyra utrymmet är batteriet och elmotorn som definierar plug-in hybridmodeller. Vi förväntar oss också annat traditionellt standardinnehåll som Apple CarPlay, Android Auto och premium-ljudsystem.

Alfa Romeo Tonale 2021 körplan

Den senaste Alfa Romeo Tonale 2021 är crossover som använder ett plug-in hybrid-system. Vi väntar dock fortfarande på mer information från tjänstemännen. Enligt många rykten kommer den kommande crossoveren att vara utrustad med en framhjulsdrift som standard och kommer troligtvis att använda ett fyrhjulsdrivsystem. Liksom för många hybridmodeller är Tonale en bakmonterad elmotor som stöder en förbränningsmotor framtill. Denna modell kommer troligen att använda en fyrcylindrig turboladdad motor som erbjuder höga engagemang och prestandaegenskaper.

Många rykten om plug-in-hybridversionen har kopplats till Jeep Compass och Renegade PHEV. Om berättelserna är korrekta kan den helt nya Tonale ha en räckvidd på bara 31 mil.

Utgivningsdatum och pris

Officiellt bekräftad för detta år börjar den nya Alfa Romeo Tonale 2021 på 35 000 euro. Även om vi fortfarande väntar på alla detaljer om motorn och annan information, lovar den nya modellen från de första bilderna. Det bästa och definitivt höjdpunkten på den helt nya Tonale är dess plug-in hybrid-system.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)