Alfa Romeo GTV 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Från Alfa Romeo  förväntades den legendariska 2021 GTV -Typenschild återupplivas med en sportkupé som erbjuder en förförisk design och fantastiska köregenskaper. Företaget skrotar dock enligt uppgift denna plan – eller åtminstone skjuter upp den på obestämd tid. Innan detta hände väntade vi på fullständig information. Vi kände till några detaljer och gjorde några utbildade gissningar. Den italienska uppfödda två-dörren skulle baseras på samma plattform som Giulia sedan och Stelvio crossover. Vi trodde att det officiellt skulle presenteras i slutet av 2019 och förväntade oss att det skulle kosta lite mer än sedanvarianten när den äntligen kom i butiker 2020.


Motorer, körning och hantering

Den Alfa Romeo GTV 2021 skulle inte bara köra på samma arkitektur som Giulia och Stelvio, men har också liknande drivsystem alternativ. Basmodellen skulle ha drivits av en 280 hk 2,0-liters fyrcylindrig motor med turboladdare. Den oundvikliga Quadrifoglio-versionen skulle ärva den hårda 505-hästkrafterna med 2-turbo 2,9-liters V-6 i nuvarande Giuila QF. Alfa utvecklar fortfarande ett revolutionerande hybridsystem som återvinner energi och kan producera 600 hästkrafter i korta skurar. Annars skulle GTV sannolikt ha standard bakhjulsdrift och eventuellt en bakhjulsdrift fyrhjulsinstallation.

✓ Du kan också kontrollera:


Inredning och teknik

Även om GTV-interiören sannolikt inte fick Alfa Romeo Tonale-konceptets fantastiska utseende, kunde hytten ha sittplats för fyra personer. Detta skulle hjälpa till att konkurrera med etablerade konkurrenter som BMW 4-serien och Audi A5. Vi förväntade oss också samma eller bättre infotainmentfunktioner och förarassistansteknik som för närvarande finns på Giulia. Dessa inkluderar en standardpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto-funktioner, samt adaptiv farthållare och automatisk nödbromsning.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)