Acura MDX 2021: Teknisk information, pris, släppdatum

Den nya Acura MDX 2021 kommer att uppleva många förändringar i framtiden. Opublicerade bilder läckte online och vi hade möjlighet att se en omdesignad MDX-modell. Listan över ändringar och uppgraderingar är mycket lång. Detta inkluderar förbättringar av interiören, men visuella uppdateringar görs också på utsidan. Vissa delar av utsidan ser nu närmare RDX-kompaktomkopplaren.

Dessa inkluderar modifierat galler och strålkastare. Inifrån får MDX 2021 ett nytt infotainment-system, omgivande belysning och mycket mer. För prestanda förväntar vi oss av Acura att både hybriddrivningen och den högpresterande versionen S kommer att levereras.Acura MDX 2021 Ny design

Vi ser många nya produkter i de senaste bilderna. Den kommande Acura MDX 2021 har nu ett nytt galler som liknar gallret för den kompakta RDX crossoveren. Strålkastarna är utformade i en bekant form, men belysningsenheterna är helt annorlunda. Dessutom har ventilationsspåren under lamporna en annan form.

Huven ser längre ut och nya ritlinjer syns vid första anblicken. Det verkar som om Acuras mål är att uppnå en liknande look som sin RDX-modell. Stylingen är dock unik och mycket attraktiv. Många kromlister och nyligen reviderade hjul är också höjdpunkterna i den nya exteriördesignen.

Stuga funktioner

Efter sin sista stora ansiktslyftning får Acura MDX 2021 äntligen en ny inredning. I början är kabinen mer sofistikerad och ser överraskande sportig ut. Även om inte alla detaljer är tillgängliga bekräftas vissa delar. Den kanske viktigaste förändringen är ett nytt infotainmentsystem. Detta inkluderar också nya standard- och valfria skärmar som blir större.

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom kan vi förvänta oss ett snabbare svar och ett bättre användargränssnitt. Interiören förblir intakt. Acura MDX 2021 rymmer sju passagerare. Kabinen är rymlig och det inkluderar lastområdet. Acura ökar också komforten tack vare ny grundläggande klädsel. Lädersäten är dock valfria i utgångsutrustningen.

Acura MDX 2021 drivenhet

Om de senaste rapporterna är korrekta kommer den nya Acura MDX 2021 att behålla sitt motorområde. Som sagt finns det två motoralternativ. Standard 3,5-liters V6 ger 300 hk och 270 pund vridmoment. Som standard är denna enhet utrustad med en framhjulsdrift och en 9-växlad automatisk växellåda. MDX är rankat till 20 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen.

Vissa rykten tyder på en förbättring av prestanda och bränsleekonomi, men det kommer inte att hända. MDX Type S-versionen kommer också att finnas tillgänglig. Denna högpresterande variant erbjuder en två-turbo V6, som säkert ger mer kraft än standard V6-drivenheten. Vi väntar fortfarande på att Acura ska släppa alla detaljer.

Hybrid

Den kommande MDX 2021 Hybrid bekräftas också. Denna version kombinerar en standard V6-motor med ett par elmotorer. Som vissa rapporter antyder kommer en hybridvariant att använda en 7-växlad växellåda med dubbel koppling. Dessutom erbjuds AWD-installationen som standard. Denna modell genererar något mer kraft än den grundläggande versionen av MDX crossover.

Av denna anledning kan vi räkna med lite mer än 300 hästar och vridmomentvärdena förbättras också. Höjdpunkten i hybridversionen är bränsleförbrukningen. Detaljer om bränsleeffektivitet är inte tillgängliga än, men vi kan satsa på minst 35 mpg.

Pris och släppdatum

Priset för den helt nya Acura MDX 2021 börjar på 45 500 euro. Denna lyxiga crossover kommer också att erbjuda sin hybridversion, som kostar cirka 50 000 euro. MDX Type S-uppgraderingarna når 60 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 ha rätt, im mittleren: 5 från 5)